Over ons

Muziek op de Berg

Muziek op de Berg, onder leiding van Cees-Willem van Vliet, is een maandelijkse serie concerten of vieringen rondom oude en nieuwe kerkmuziek. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Bergkerk Vocaal Ensemble

Bergkerk Vocaal Ensemble

Het Bergkerk Vocaal Ensemble is een gemengd koor dat zingt in Choral Vespers, concerten en kerkdiensten.

Na de oprichting in  januari 2023 maakte het ensemble een vliegende start. Bijvoorbeeld met een Choral Vesper met koormuziek van Engelse componisten. De vertolking van de St. Jorismis van Herman Finkers was een groot succes, evenals een reconstructie van een een dienst zoals die onder de muzikale leiding van Bach in 1723 kan hebben geklonken.

Ons repertoire is prachtig en veelzijdig. Van de 16de-eeuwse Thomas Tallis tot de 21ste-eeuwse Arvo Pärt. We zingen muziek van onbekende Hongaarse meesters, maar ook van beroemde componisten als Tomás Luis de Victoria en James MacMillan. Bach ontbreekt uiteraard niet. Dit alles klinkt a capella, met orgel of met orkest.

In de Agenda vind je het komende programma en ook de voorbije evenementen zie je wat we in ons korte bestaan allemaal al hebben uitgevoerd. Ambitieuze zangers vinden bij het Bergkerk Vocaal Ensemble uitdaging, leuke mensen en mooie muziek.

Bergkerk Vocaal Ensemble zingt het Requiem van De Victoria

Het koor wordt geleid door cantor-organist Cees-Willem van Vliet. Er zijn twee repetities per maand, op maandagavond. Een keer per maand is er een kerkdienst op zondagmorgen en een Choral Vespers of concert op zondagmiddag.

Zangers uit alle stemgroepen zijn welkom. Als de woorden verbindend, inspirerend en verdiepend je aanspreken, neem dan contact op via bergkerkvocaalensemble@gmail.com

Schola

De Schola is het gregoriaanse ensemble van de Bergkerk.

Onder leiding van Cees-Willem van Vliet zingen de mannen van de Schola een a twee maal per maand in de kerkdienst op zondagochtend.

Cantor-organist Cees-Willem van Vliet

Cantor-organist Cees-Willem van VlietCantor en organist Cees-Willem van Vliet is de motor achter Muziek op de Berg.

Cees-Willem van Vliet studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium van Utrecht. En vervolgens koordirectie, sociaal-artistieke muziekpraktijk en klavecimbel aan het conservatorium van Antwerpen. Daarnaast studeerde hij enkele jaren theologie en werkte hij als kerkmusicus in een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

Naast zijn werk in de Bergkerk is Cees-Willem cantor-organist in de stadskerk ‘Amersfoortse Zwaan’. Hij heeft een drukke dirigeer- en concertpraktijk en is redactielid van het tijdschrift ‘Muziek & Liturgie’.

» Meer informatie op www.cwvanvliet.nl 

Orgel in de Bergkerk

orgel-bergkerk-amersfoortHet hoofdorgel is gebouwd door Van Vulpen en werd in 1956 in gebruik genomen.

» Meer informatie op orgelsite.nl

Organisatie

De voorbereiding, organisatie en een deel van de praktische uitvoering is in handen van gemeenteleden/vrijwilligers verenigd in de Werkgroep Kerkmuziek van de Bergkerk.

» Werkgroep Muziek op de Berg zoekt nieuwe leden

» Meer info op bergkerk.nl